Składniki;
kilka średnich marchewek
pierś z kurczaka
sól(albo przyprawa warzywna)
pieprz
koperek
serek topiony
olej do podsmażenia kurczaka
Zaczynamy od obrania marchewek.Następnie myjemy i kroimy w kostkę.Gotujemy w osolonej wodzie.woda powinna przykrywać marchew.
W miedzy czasie kroimy pierś z kurczaka w kostkę i
smażymy na oleju.Doprawiamy solą albo przyprawą warzywną
Podsmażoną pierś dodajemy do ugotowanej marchewki
Dodajemy koperek.
Potem serek topiony.Ja dodałam ziołowego
Wszystko jeszcze chwilę gotujemy.Doprawiamy wedle potrzeby solą i pieprzem.Jeżeli konsystencja jest zbyt rzadka można dodać łyżkę mąki
Najlepiej smakuje z ryżem
SMACZNEGO
Było pyszne ^^
OdpowiedzUsuńbardzo się cieszę ;)
UsuńCudna ta potrawka i jakże prosta w wykonaniu, jestem w szoku ;) Pozdrawiam
OdpowiedzUsuńrównież pozdrawiam :)
OdpowiedzUsuń